El Consell Comarcal del Priorat demana l’amnistia dels presos polítics catalans i defensa del dret d’autodeterminació

16/10/2019

El Consell Comarcal del Priorat va aprovar ahir per unanimitat, en una sessió plenària convocada d’urgència, una moció de rebuig a la sentència de condemna dels presos polítics, alhora que es reclama la seva amnistia i el dret d’autodeterminació. 

La moció aprovada (a instàncies de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència) comença amb la següent afirmació: “Definitivament, la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort”. 

La moció mostra "la tristor i profunda indignació” causada per la sentència, en tant que “suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i les llibertats col·lectives”.

Consegüentment, el text mostra el rebuig absolut a la sentència, reclama la posada en llibertat immediata i l’amnistia de tots els pesos polítics i de tots els exiliats, i mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Entre d’altres punts, la moció també manifesta “la més ferma voluntat de seguir treballant dia dia rere dia per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania”.