20/06/2019

Un total de 13 alumnes, de procedència marroquí, han finalitzat aquest mes de juny, concretament el dia 11, el curs d’Alfabetització i habilitats socials. El curs, de més de 34 hores, s’ha dut a terme des de l’octubre del 2018 i fins al juny de 2019, i ha estat impartit des de l’Àrea d’Immigració, adscrita al departament de Serveis Socials del Consell Comarcal del Priorat.

14/06/2019

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, organisme que té la competència per decidir en la tramitació de les candidatures a Patrimoni Mundial, ha optat per retirar, de manera estratègica, la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO, amb la qual cosa la candidatura prioratina no serà examinada en la propera sessió del Comitè del Patrimoni Mundial, que ha de celebrar-se a Bakú (Azerbaidjan) la primera quinzena de juliol. Tant la Generalitat com els impulsors prioratins de la candidatura comparteixen aquesta decisió estratègica del ministeri, que cal emmarcar en la normalitat d’aquesta mena de processos i que no representa, en cap cas, cap mena de renúncia a una futura inscripció d’aquest paisatge cultural.

Darreres notícies

13/06/2019

El proper dimecres 19 de juny a les 18 h el Servei Comarcal de Català (SCC) del Priorat celebrarà el final dels cursos de català al Castell de Falset - Museu Comarcal.

12/06/2019

El Servei de Joventut i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, tots dos dependents del Consell Comarcal del Priorat, prossegueixen amb la presentació als instituts de la comarca del projecte contra les agressions sexistes. Més concretament, aquest projecte, que presta especial atenció als contextos de festes i oci nocturn, serà exposat aquest dijous 13 de juny als alumnes de primer, segon i tercer d’ESO de l’INS Montsant. 

12/06/2019

Un grup de persones voluntàries recuperarà varietats tradicionals d’horta del Parc Natural de Montsant i el Priorat. En el marc del projecte Biodiversitat Cultivada, s’ha constituït el grup de conservació de l'agrobiodiversitat “La Safranoria”, integrat, de moment, per una dotzena de persones. Conrearan en 8 horts de diferents poblacions del voltant de la Serra de Montsant i de la comarca del Priorat alguna de les més de 30 varietats tradicionals recuperades dins del projecte.

07/06/2019

El dimecres 6 de juny es va realitzar la cloenda del curs Mòdul C: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. El curs està dirigit a persones nouvingudes de la comarca del Priorat i usuaris del Servei de Primera Acollida. En aquesta ocasió, un total de 16 alumnes han assistit a les 15 hores impartides al Consell Comarcal del Priorat durant els mesos d’abril i maig.

22/05/2019

El Servei de Joventut i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, tots dos dependents del Consell Comarcal del Priorat, han endegat un projecte contra les agressions sexistes, el qual presta especial atenció als contextos de festes i oci nocturn. 

20/05/2019

El Consell Comarcal del Priorat acollirà aquest dijous 23 de maig, a les 19 h, la xerrada “Vols autoocupar-te o generar un projecte econòmic en grup?”, a càrrec de CoopCamp.

08/05/2019

La neteja de senders, el manteniment, neteja d’instal·lacions municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) són alguns dels treballs realitzats des del mes de gener fins ara, a càrrec de les dues brigades que, en aquest moments, té contractades el Consell Comarcal del Priorat mitjançant el programa Treball i Formació 2018 de la Generalitat de Catalunya.

07/05/2019

La Cartoixa d’Escaladei (Priorat) acollirà aquest dijous i divendres (9 i 10 de maig) el Simposi internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”. Es tracta d’un Simposi que comptarà amb la presència de participants d’arreu del mon: Honduras, el Marroc, Burkina Faso, Cuba, França, Itàlia… Podeu consultar el programa en aquest link: http://pad.catpaisatge.net/programa/ La inauguració i presentació tindrà lloc a les 09.30 hores de dijous. 

07/05/2019

La Cartoixa d’Escaladei acull, a partir d’aquest dijous 9 de maig, l’exposició que du per títol “El Priorat, per Josep Subirats”, una mostra que recull l’obra pictòrica d’aquest artista, amb orígens prioratins, que es va convertir en un dels cartellistes més actius i reconeguts del bàndol Republicà durant la guerra civil del 1936-1939. L’exposició, organitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, compta amb el suport del Consell Comarcal del Priorat i s’obre al públic coincidint amb la celebració del simposi “Paisatge, agricultura i dona”, que se celebra a la cartoixa a final d’aquesta setmana.

26/04/2019

El Consell Comarcal del Priorat celebrarà el proper dilluns 29 d’abril, a les 19.30 h, una sessió plenària de caràcter ordinari. L’ordre del dia del ple serà el següent: