07/02/2019

La neteja i condicionament de senders, el manteniment d’instal·lacions municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) son el resultat més visible del Pla d’Ocupació que ha estat en funcionament a la comarca del Priorat al llarg de 2018 i que ja ha arribat a la seva fi. El canvi d’any, però, implica l’inici d’un nou Pla d’Ocupació, que beneficiarà a 12 treballadors que estaven en situació d’atur de llarga durada.

07/02/2019

El Servei Comarcal de Català (SCC) del Priorat comença les inscripcions per a un curs presencial de català de nivell Inicial que es farà a Falset els dilluns, dimecres i divendres de 9.15 a 11.15 h i que s’impartirà  del 18 de febrer al 10 d’abril. La inscripció és gratuïta.

06/02/2019

L’Oficina Jove del Priorat participa en un projecte pilot, que tot just ara comença, i que té com a objectiu la millora de les oportunitats de formació i inserció dels joves que viuen fora de les àrees urbanes (no tan sols del Priorat, sinó també d’altres comarques rurals), tot fomentant les professions vinculades a l’àmbit digital. El projecte, que du per nom Insertdigital, s’adreça a joves d’entre 17 i 29 anys i el termini d’inscripció és obert fins al dia 28 de febrer. 

04/02/2019

La Cartoixa d’Escaladei (Priorat) acollirà els dies 9 i 10 de maig de 2019 el Simposi internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”, impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, i organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Es tracta d’un Simposi que comptarà amb la presència de participants d’arreu del mon en un programa que, en aquests moments, s’està acabant de concretar. 

Darreres notícies

01/02/2019

M. Dolors Sardà Lozano, presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora d’Ensenyament i Política Lingüística  de l’Ajuntament de Reus, i Anna Saperas Tuset, directora del CNL, han fet balanç en roda de premsa de l’activitat de l’any 2018.

24/01/2019

Després de la reunió de treball de la Taula del Siurana, celebrada ahir a Tarragona, i del manifest sobre el riu Siurana aprovat pel Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Camp, el Consell Comarcal del Priorat vol aclarir els següents aspectes:

23/01/2019

Fins a 122 famílies de la comarca del Priorat es van beneficiar, al llarg de 2018, dels ajuts al lloguer estipulats per la Generalitat de Catalunya per a “les unitats de convivència a qui el cost de l’habitatge pot situar en risc d’exclusió social residencial i amb especial atenció a les famílies monoparentals i dones en situació de violència de gènere”. La demanda d’aquestes prestacions –que al Priorat gestiona el Consell Comarcal a través de la seva Borsa de lloguer– van créixer notablement respecte a l’any anterior, en haver-se tramitat un 21,7% més d’expedients que el 2017.

18/01/2019

Els alcaldes del Priorat, reunits ahir en Consell d’alcaldes, a la seu del Consell Comarcal del Priorat, van aprovar dues mocions. Una primera de condemna de les “detencions injustificables d’aquesta setmana dels alcaldes de Verges i Celrà i d’altres militants independentistes”. I una segona en què es manifesta “l’oposició frontal” al projecte macroabocador de residus industrials que es planteja a Riba-roja d’Ebre, en considerar-lo “contrari a la línia de desenvolupament econòmic de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta” i entendre que “la seva posada en funcionament marcaria molt negativament el futur de la nostra comarca”.

10/01/2019

El banc de terres del Priorat ha començat a funcionar aquest mes de gener de 2019 amb la incorporació de dues treballadores, que de bon principi tenen com a principal tasca la fixació dels criteris, el reglament i els requisits específics que han de regular aquest instrument. El banc de terres és un dels projectes inclosos en el Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) “Priorat-Montsant-Siurana”, que compta amb el finançament dels fons Feder de la Unió Europea i que coordina el Consell Comarcal del Priorat. Alhora, és una iniciativa inclosa, com a actuació, en el Sistema de Gestió del paisatge, que es desplega en el marc de la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” a Patrimoni Mundial de la Unesco. 

08/01/2019

El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal del Priorat va atendre 572 consultes al llarg de 2018, de les quals un 53% corresponen a emprenedors, persones que tenen intenció de posar en marxa un nou negoci, des de l’autoocupació o a través d’una empresa. De fet, l’increment de l’autoocupació i de les microempreses és un dels factors que explica l’augment de les consultes ateses en el darrer any. Cal tenir present que es tracta de fórmules molt habituals en el teixit empresarial de la comarca del Priorat.

21/12/2018

La presidenta de Priorat Enoturisme, Isabel Vilà, i la presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura,  M. Dolors Sardà Lozano, van signar ahir a la seu del Servei Comarcal de Català del Priorat, situat al Consell Comarcal del Priorat, el conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de promoure el programa de Voluntariat per la llengua i la qualitat lingüística de les comunicacions de l’entitat.

19/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat ha contractat recentment tres joves en pràctiques, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, del Fons Social Europeu.

17/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat durà a terme fins a finals d’any les actuacions contemplades en els denominats camins de primer ordre del Priorat, actuacions que s’engloben en el conveni marc de col·laboració de l’ens comarcal amb la Diputació de Tarragona.

17/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat ha acollit avui al migdia l’acte de lliurament de les acreditacions dels nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i de l’Espai d’Interès Natural de la serra de Llaberia. Son quinze els establiments turístics que, de cara al 2019, han aconseguit aquesta acreditació després d’haver rebut la formació pertinent al llarg d’aquesta tardor.