El Consell Comarcal del Priorat se suma als actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

26/11/2019

El Consell Comarcal del Priorat es va sumar dilluns als actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre. Els treballadors es van convocar a l’entrada de la seu de l’ens comarcal per fer lectura del manifest d’enguany, que adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”.

El document fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l'erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

A banda d’això, Ràdio Falset va emetre el passat dissabte un espai especial amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. En aquest espai, en format de tertúlia, es van abordar qüestions com la importància de denunciar qualsevol mena d’agressió envers les dones; la urgència de lluitar socialment i judicialment per eliminar una xacra que enguany ja ha causat la mort de més de 50 dones arreu de l’estat espanyol, i la necessitat de més ajudes per a les víctimes de violència masclista un cop han denunciat, ja que en un nombre significatiu de casos són dones sense feina que han d’assumir despeses d’habitatge i de manutenció dels fills.

En aquest especial, conduït pel periodista Jordi Soldevila, hi van prendre part Núria, del Grup d’Atenció a la Víctima (Mossos d’Esquadra), Lluís Costa, psicòleg del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i Fanni Frigola, coordinadora del SIAD. També va comptart amb la intervenció de Lídia Bargas, coordinadora de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat a les comarques de Tarragona.