El Servei Comarcal de Català del Priorat obre les inscripcions als cursos de català per a nouvinguts

17/09/2019
S’ha programat un Bàsic 1, per a persones que no saben gens de català, i un Bàsic 3, per a les que ja hi parlen una mica

El Servei Comarcal de Català (SCC) del Priorat ha obert les inscripcions per als cursos presencials de català i es podran fer fins al 20 de setembre.  L’horari d’atenció és de 9 a 14 h i els dimarts i dijous també de 15.30 a 18.30 h.

Aquest setembre s’ofereix un nivell Bàsic 1 intensiu de matí (de dilluns a dijous de 9.30 a 11.30 h), per a persones que no saben parlar gens en català, i també un Bàsic 3 (dimarts i dijous de 18 a 20 h), per a persones que ja parlen una mica en català. Tots dos s’impartiran al Consell Comarcal del Priorat fins al desembre.

També es matricularà fins al dia 19 de setembre,  mentre quedin places disponibles, per a cursos de nivell Intermedi o de Suficiència en línia amb el Parla.cat i el suport d’un/a tutor/a. Aquests s’adrecen a persones que ja parlin en català i és una bona opció per a qui té dificultat a assistir a classe a Reus o a Cambrils per motius d’horari o de desplaçaments.

De cara al gener, el Servei Comarcal de Català del Priorat té previst oferir per primera vegada l’Ep! Escolta i Parla, un curs oral creat per la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística al qual es podran apuntar persones que desconeixen el català encara que no estiguin alfabetitzades.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL), del qual forma part el SCC del Priorat,  ofereix també cursos presencials a Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. El detall del calendari d’aquestes altres localitats es pot consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el

 

Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci t’ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.
 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

 

Setembre de 2019