Jornada de networking sobre El sector turístic a les comarques d’interior del Camp de Tarragona, el 30 d’octubre a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV

28/10/2019
L’objectiu de la jornada, adreçada als joves i amb la presència d’empreses del territori, és donar a conèixer les oportunitats laborals existents a les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, a través d’un espai de trobada, de coneixement i de creació de xarxa

La Universitat Rovira i Virgili i els consells comarcals del Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, per mitjà de les seves Oficines Joves, organitzen el dimecres 30 d’octubre una jornada de networking sobre El sector turístic a les comarques d’interior del Camp de Tarragona. La jornada, que es durà a terme entre les 9 i les 13 h, tindrà lloc a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, a Vila-seca.

Aquesta iniciativa pretén que els joves coneguin el sector turístic i les oportunitats laborals existents a les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, a través d’un espai de trobada, de coneixement i de creació de xarxa. 

La jornada comptarà amb la presència de sis empreses col·laboradores del territori: Hostal-hotel Sport i Clos Figueras (Priorat), Adernats i Hotel Class (Alt Camp) i Coves de l’Espluga i Càmping Serra de Prades Resort (Conca de Barberà). Es tracta d’empres del sector turístic, especialitzades en diversos àmbits, com poden ser el turisme familiar, l’hostaleria, l’enoturisme i la restauració, per citar-ne alguns exemples.

Aquesta acció s’emmarca en el projecte Odisseu: Programa per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural dins dels projectes de cooperació locals de l’ARCA. Entre els seus objectius destaca la voluntat de posar en contacte joves estudiants i empreses, a fi de permetre el coneixement mutu de les dues realitats i també potenciar l’arrelament dels joves al territori per a garantir el futur de les tres comarques.

En aquest sentit, cal tenir present que algunes empreses de les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat tenen un important pes en el sector turístic i ofereixen perfils laborals per cobrir els seus llocs de treball qualificats per als joves amb titulació superior.

A tot això s’ha d’afegir també que a la Conca de Barberà i al Priorat i, en menor mesura, també a la zona rural de l’Alt Camp, el nombre de joves és cada cop menor. Aquest fet incideix directament en l’evolució futura de la demografia d’aquests pobles. Per tant, facilitar aquest espai de torbada entre joves i empreses pot incidir de manera positiva en donar-hi resposta.

El sector turístic a les comarques d’interior del Camp de Tarragona compta amb el suport del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.