L’Oficina Jove del Priorat celebra el seu 10è aniversari

28/11/2019
Inaugurada l’any 2009, va ser la primera Oficina Jove que s’obria al Camp de Tarragona

L’Oficina Jove del Priorat celebra aquesta setmana el seu 10è aniversari. Inaugurada el novembre de 2009, va ser la primera Oficina Jove que s’obria al Camp de Tarragona i que reunia en una finestreta única la borsa jove d’habitatge, l’oficina jove de treball i el punt d’informació juvenil.

Actualment, l’oficina compta amb un tècnic comarcal de joventut, una referent d’ocupació juvenil, dues tècniques mancomunades i una informadora. Des de principi d’any, ha atès més de 650 consultes de joves d’arreu de la comarca del Priorat, consultes relacionades amb informació genèrica i específica d’àmbits com la formació, l’ocupació i l’habitatge, entre altres. A banda, i en col·laboració amb el SIAD, enguany també ha impulsat iniciatives com “Al Priorat, un no és un no”, un projecte contra les agressions sexistes que presta especial atenció als contextos de festes i oci nocturn.

Pel que fa als actes de celebració del 10è aniversari de l’Oficina Jove del Priorat, s’iniciaran divendres 29 de novembre a la tarda, amb un acte institucional al Consell Comarcal del Priorat. En aquest acte hi prendran part el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia; el conseller de Joventut del Priorat, Daniel Castaño; la directora general de Joventut de la Generalitat, Laia Girós; el director de l’Agència Catalana de Joventut, Francesc Poch, i la coordinadora de Joventut de Tarragona, Carmina Blay. A més, es comptarà amb la participació dels regidors i regidores de Joventut dels diferents municipis del Priorat i dels tècnics i tècniques de Joventut de l’Oficina Jove del Priorat i de la coordinació territorial de Tarragona. El programa de l’acte contempla els parlaments dels diferents representants institucionals; la xerrada “Fer polítiques locals de joventut avui”, a càrrec de les tècniques de la coordinació territorial de Joventut, i una dinàmica a càrrec de les tècniques de joventut del Consell Comarcal del Priorat.

La celebració del 10è aniversari de l’Oficina Jove del Priorat prosseguirà el matí del dissabte 30, amb un especial l’Hora del Vermut de Ràdio Falset (12.45 h.) i amb l’actuació musical del grup local Fauna a la plaça de la Quartera (13 h).