La Generalitat anuncia una inversió per pal·liar els danys dels aiguats al Priorat

23/11/2019
El conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha entrevistat aquesta tarda amb els alcaldes de la comarca

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha anunciat aquesta tarda una inversió pública d’uns 300.000 euros pels pal·liar els danys que els aiguats del passat 22 i 23 d’octubre van ocasionar a la comarca del Priorat. 

El conseller ho ha anunciat a Falset, a la seu del Consell Comarcal del Priorat, després de reunir-se amb els alcaldes dels municipis que van patir els desperfectes de major consideració. 

Calvet ha anunciat que la inversió es farà a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que invertirà 150.000 € per recuperar les lleres del rius malmeses i altres 150.000 € en els sistemes d’abastament i sanejament que es van veure afectats pels aiguats.

Calvet ha volgut matisar que l’endarreriment en l’actuació del govern respon al fet que les lleres dels rius i rieres de la comarca són competència de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. És per aquesta raó que el conseller ha anunciat la redacció d'un decret del govern que permeti a l’ACA actuar a qualsevol punt del territori català.

El govern, segons el conseller ha dit als alcaldes, també garantirà finançament i ajudes per arranjar camins i altres infraestructures que van quedar afectades pels aiguats, amb una especial consideració per aquells que formen part del Parc Natural de Montsant.

El president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, ha volgut agrair la presència i el suport del govern, i ha afirmat que la comarca del Priorat ha entès perfectament que la prioritat del govern ha estat la d’actuar a aquelles comarques més afectades, com va ser el cas de la Conca de Barberà. Al Priorat, els municipis amb més desperfectes van ser els nord de la comarca, propers a la serra de Prades, com és el cas de Cornudella de Montsant i Ulldemolins.