Més de 800 possibilitats de jugar en català

03/12/2019
El catàleg de jocs consultable al web cpnl.cat/jocs inclou informació detallada de cada joc

Any rere any, augmenta el nombre de jocs en català al mercat i any rere any el Consorci per a la Normalització Lingüística actualitza el catàleg de jocs disponible a la seva pàgina web, www.cpnl.cat/jocs, per donar visibilitat a aquesta oferta. Aquesta tasca d’actualització constant s’emmarca en la campanya “I tu, jugues en català?”, que té un altre objectiu clar: fer conèixer els establiments que tenen en el seu estoc aquests productes. Al Baix Camp i al Priorat hi ha 14 establiments adherits a la campanya: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí i Tomàs Barberà, a Reus; Joguines Rialles, a Cambrils; El Llapis, Estanc M. Pilar i Mikilàndia, a Falset; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp, i Papereria Cèlia a Vandellòs. També hi ha una botiga per Internet: www.productesdelaterra.cat.

L’estrella de pàgina web de la campanya, www.cpnl.cat/jocs, és un cercador dels més de 800 jocs en català existents amb informació detallada de cada joc: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars i les plataformes on es poden jugar els videojocs. La fitxa del joc també inclou, quan és possible, un tutorial en format vídeo per explicar-ne el funcionament.

Una altra de les novetats és la informació sobre on es pot comprar cada joc: cada fitxa de joc conté els establiments adherits al programa que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment es pot veure quins jocs en català té disponibles.

Per difondre tota aquesta oferta entre el seu alumnat, el Centre de Normalització Lingüística ha fet un sorteig de jocs, en el qual només a Reus han participat 183 alumnes. Aquesta mateixa setmana també es farà un sorteig als altres serveis del CNL: al Servei Local de Cambrils, al Servei Comarcal del Priorat i als cursos que es fan a l’Hospitalet de l’Infant.

Al Baix Camp i al Priorat la campanya “I tu, jugues en català?” està impulsada des de l’any 2004 pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. Alguns establiments hi estan adherits des de llavors.