Ple d’urgència com a rebuig a la sentència dels presos polítics

14/10/2019

El Consell Comarcal del Priorat celebrarà demà dimarts a la tarda (19.30 hores) un ple extraordinari convocat d’urgència arran de la sentència contra els presos polítics catalans feta pública avui pel Tribunal Suprem. En el decurs del plenari s’aprovarà una moció en la qual es demana l’amnistia dels condemnats i en defensa del dret d’autodeterminació. 

La moció que es preveu aprovar en el ple de demà (a instàncies de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència) comença amb la següent afirmació: “Definitivament, la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort”. 

La moció mostra "la tristor i profunda indignació” causada per la sentència, en tant que “suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i les llibertats col·lectives”.

Consegüentment, el text mostra el rebuig absolut a la sentència, reclama la posada en llibertat immediata i l’amnistia de tots els pesos polítics i de tots els exiliats, i mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Entre d’altres punts, la moció també manifesta “la més ferma voluntat de seguir treballant dia dia rere dia per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania”.