Pobles del Priorat, sense servei elèctric i telefonia des de fa més de 24 hores

22/01/2020
El Consell Comarcal del Priorat fa palès el seu malestar per la situació, que denuncia com un fet habitual

El Consell Comarcal del Priorat vol denunciar i fer palès el seu malestar arran dels talls en el subministrament elèctric i en el servei telefònic i d’internet que  s’estan registrant a nombrosos municipis de la comarca, i que en alguns casos han provocat  que hi hagi municipis que fa més de 24 hores que no tenen llum.

“No ens podem quedar de braços creuats, i aquest és un tema que abordarem en el Consell d’alcaldes perquè tristament ja és un fet habitual que les incidències meteorològiques deixen els pobles a les fosques o sense serveis fonamentals com la línia telefònica”, raona el president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia. 

Fruit d’aquesta preocupació, el Consell Comarcal del Priorat s’ha posat en contacte amb el departament d’Indústria de la Generalitat, que ha garantit la instal·lació de generadors elèctrics en els municipis al llarg del dia d’avui si finalment no és possible garantir el retorn del servei elèctric.

Pel que fa a les incidències registrades, els municipis més afectats són els Guiamets i el Masroig, on no tenen llum des de fa més de 24 hores, cosa que ha aturat l’activitat econòmica i ha obligat a suspendre les classes a les respectives escoles locals.

Altres municipis del nord de la comarca, com Poboleda i Cornudella de Montsant, pateixen talls successius i continuats del servei elèctric, mentre que a la Torre de Fontaubella el subministrament ha estat interromput durant més de dotze hores.

A banda de l’electricitat, el servei de telefonia i internet porta interromput tot el dia d’avui a la majoria de municipis de la comarca, mentre que a Ulldemolins el temporal ha fet malbé la canonada del dipòsit d’aigua, i s’han quedat sense abastament. 

Tot plegat arriba després que el Priorat també patís incidències i importants desperfectes arran dels aiguats del passat 22 i 23 d’octubre. Al Priorat, els municipis amb més danys van ser els situats nord de la comarca, propers a la serra de Prades, com és el cas de Cornudella de Montsant i Ulldemolins.