Renovat el conveni que permet la teleassistència domiciliària a la comarca del Priorat

29/01/2020
El número de persones que se’n beneficien creix any rere any, i aquest 2020 es compten amb 120 terminals

El Consell Comarcal del Priorat i la Creu Roja han renovat el conveni de col·laboració que fa possible la prestació del servei de teleassistència domiciliària. Aquest servei, gestionat pels Serveis Socials del Consell, ofereix una atenció permanent i continuada tots els dies de la setmana i via telefònica a aquelles persones que tenen un nivell d’autonomia limitat i amb dependència  a causa de l’edat o del seu estat físic, que viuen soles o amb persones que no les poden atendre de manera continuada i suficient, i que volen continuar vivint a la seva pròpia llar.

L’acord determina que són els Serveis Socials del Consell Comarcal els encarregats de remetre a la Creu Roja les dades dels usuaris als quals s'haurà de realitzar teleassistència domiciliària. Per la seva banda, la Creu Roja preveu la instal·lació i l’atenció d’urgències mitjançant 120 terminals. La xifra de persones que es beneficien de la teleassistència al Priorat ha anat en augment any rere any, tenint en compte que quan va entrar en funcionament el servei (2005) tan sols van ser 5 les persones que s’hi van acollir. 

El servei de teleassistència consisteix en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de l’usuari, connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d’urgència simplement prement un botó. Des del centre d’atenció, uns professionals atenen la consulta i activen, si cal, el recurs més adient per cada situació. Es tracta d’un servei permanent: funciona les 24 hores del dia tots els dies de l’any.

“És més que evident que el Priorat és una comarca rural on les distàncies entre pobles són molt grans i on cada cop hi ha més gent gran, amb la qual cosa serveis com la teleassistència són una prioritat absoluta”, reflexiona el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia.

La signatura del conveni va tenir lloc ahir, i va anar a càrrec del president del Consell, Xavier Gràcia, i de la presidenta de l’Oficina Comarcal del Priorat de Creu Roja Espanyola, Rosa Subirats (adjuntem fotografia).