Representants del Priorat, al Palau de la Generalitat, en rebuig a la sentència

27/10/2019

Una representació de la comarca del Priorat ha participat aquest matí en la recepció que el president de la Generalitat ha fet a 800 alcaldes de municipis d’arreu de Catalunya que, al llarg de les darreres setmanes, han aprovat una moció a favor del dret a l’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics, a instàncies de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència. 

En la seva intervenció davant els alcaldes, el president Torra ha assegurat que s’ha d’anar més enllà del rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i que cal tornar a "prendre la iniciativa". "Ho tornarem a fer", ha dit sobre l'autodeterminació: "Només junts tindrem la força suficient per acabar el que vam començar", ha assegurat. Així, Torra ha cridat a "superar la dinàmica de la queixa i la lamentació per agafar la dinàmica de prendre la iniciativa". "Ens conjurem avui per tirar endavant", ha afirmat, afegint que ni la "repressió" ni tampoc el 155 aturaran el moviment independentista per tornar a "exercir l’autodeterminació”.

El passat 16 d’octubre, tot just coneguda la condemna contra els presos polítics catalans, el Consell Comarcal del Priorat va aprovar una moció de rebuig, on es mostra ”la tristor i profunda indignació” causada per la sentència, en tant que “suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i les llibertats col·lectives”.

El text també reclama la posada en llibertat immediata i l’amnistia de tots els pesos polítics i de tots els exiliats, i mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Entre d’altres punts, la moció també manifesta “la més ferma voluntat de seguir treballant dia dia rere dia per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania”.